Ploegleider Priem mag Frankrijk nog niet verlaten

ROTTERDAM, 24 NOV. Ploegleider Cees Priem van de Nederlandse wielerformatie TVM mag zijn hotel in het Noord-Franse Epernay nog steeds niet verlaten. Nadat het Hof van Beroep in Reims had geoordeeld dat onderzoeksrechter Madrolle procedurefouten heeft gemaakt bij de dopingaffaire van TVM, verwachtte advocaat Van Mierlo dat de beperkte bewegingsvrijheid van Priem zou worden opgeheven. Maar de onderzoeksrechter besliste gisteren anders.

Volgens zijn raadsman maakt Priem goede kans op korte termijn naar huis terug te keren. Deze week is de termijn van de voorlopige hechtenis verstreken. Samen met verzorger Jan Moors verblijft Priem al bijna drie maanden in hotel Champagne in de buurt van Reims. De Nederlanders mogen Frankrijk niet verlaten, in verband met het onderzoek naar verboden middelen bij TVM. Priem wordt morgen door de rechter-commissaris verhoord over de medische producten die in het voorjaar en in de zomer zijn gevonden bij TVM.

Priem was gistermiddag in de veronderstelling dat hij naar huis mocht. Na urenlang juridisch touwtrekken tussen Madrolle en Van Mierlo kwam de advocaat met slecht nieuws voor Priem, die gelaten reageerde. “Dit is voor een gewoon mens niet meer te bevatten. Joost mag weten hoe het Franse rechtssysteem in elkaar steekt.'