DHV neemt branchegenoot Elta over

Ingenieursbureau DHV neemt branchegenoot Elta J. Claas over. Hiermee krijgt DHV op de huisvesting- en vastgoedmarkt het werk van idee tot uitvoering in handen. Beide bedrijven werken al jaren samen, waarbij Elta uitvoert wat DHV bedacht. Elta is technisch dienstverlener en beheert technische documentatie.

De overname gaat in fasen, maar moet in januari 2000 leiden tot een ruime meerderheid voor DHV. De bedrijven tekenden hiertoe een intentieverklaring. Het boekenonderzoek moet maart volgend jaar klaar zijn. Directeur J. Claas gaat in 2002 met pensioen. Dat heeft de stapsgewijze overname ingegeven. Hij heeft geen opvolger. Bij Elta werken 170 mensen, het bedrijf had vorig jaar een omzet van 17 miljoen gulden. DHV heeft 2.900 medewerkers en een jaaromzet van 468 miljoen gulden. (ANP)