Boonstra en Toth maken breuk bekend

ROTTERDAM, 24 NOV. De relatie tussen Philips-topman C. Boonstra en S. Toth, oud-bestuursvoorzitter van Content Beheer, is officieel beeindigd. Dit staat in een brief die de twee ondernemers via een Amsterdamse advocaat aan “familie, vrienden en relaties' hebben geschreven.

“Silvia Toth en Cor Boonstra hebben in goed onderling overleg kort geleden besloten, gegeven de omstandigheden, hun verbintenis te beeindigen. Dit om hen persoonlijk moverende redenen', aldus de brief gedateerd 23 november.

Volgens de advocaat van Boonstra en Toth mr. R.A. Salome van kantoor Vrisekoop Majoor Van Spaendonck & Salome, is de brief een gevolg van de publiciteit over mevrouw H. Boonstra-Raatjes die anderhalve week gelden slachtoffer was van een misdrijf. Vrijdag 13 november werd zij zwaar verminkt aangetroffen op een parkeerplaats in Hoek van Holland. Het vermoeden rees dat zij slachtoffer was van een “gerichte afrekening', maakte justitie kort daarna bekend.

Advocaat Salome noemt het “hoogst onverkwikkelijk'dat in media een verband is gelegd tussen de relatie van Boonstra en Toth en het misdrijf. Hij verwijst daarbij naar onder meer de roddelbladen. “Er is een koppeling gemaakt tussen het misdrijf en de verhouding van de heer Boonstra en mevrouw Toth. Dat is verwarrend en onjuist', aldus Salome.

De relatie tussen Toth en Boonstra werd een half jaar geleden door Toth bekendgemaakt in een societyrubriek van De Telegraaf. Op het moment dat er publiciteit kwam rond het misdrijf, was van een officiele beeindiging van de relatie tussen de Philips-topman en Toth geen sprake. De echtgenote van Boonstra verblijft nog altijd in het Haagse Leyenburg-ziekenhuis, waar de Philips-topman haar geregeld bezoekt.