Bedrijven boeken succes bij handelsmissie Kok

Boskalis en Ballast Nedam behoren tot de eerste bedrijven die tijdens de tiendaagse Nederlandse handelsmissie onder leiding van premier Kok in Argentinie een contract hebben gesloten. Met de order is 160 miljoen gulden gemoeid. Boskalis en de baggerdivisie van Ballast Nedam gaan gezamenlijk begin volgend jaar een deltagebied bij Rosario, 600 kilometer ten noorden van Buenos Aires, opspuiten. Een weg van 59 kilometer en vijftien bruggen moeten Rosario verbinden met het noordelijker gelegen Victoria.

De Nederlandse bedrijven zullen deel uit gaan maken van een consortium onder leiding van het Italiaanse constructiebedrijf Consorzio Impregilo en het Duitse Hochtief, dat een meerderheidsbelang heeft in Ballast Nedam.

Holland Genetics, een handelsbedrijf in sperma dat na het uitbreken van de gekkekoeienziekte bijna twee jaar aan de kant stond, heeft van de Argentijnse overheid toestemming gekregen voor de import van spermaembryo's voor vee. Het zal nog “enkele maanden' duren voordat Holland Genetics weer de Argentijnse markt op kan omdat Argentinie zijn regelgeving moet aanpassen. (ANP)