Voetbal Engeland

Ook in Engeland lieten de topploegen punten liggen. Koploper Aston Villa incasseerde zaterdag tegen Liverpool de eerste competitienederlaag (4-2) van het seizoen, onder meer door drie doelpunten van Liverpool-spits Fowler. Voor de thuisploeg scoorde international Dublin, die onlangs overkwam van Coventry City en zijn totaal op zes uit drie bracht. In de slotfase miste de aanvaller nog een strafschop.

Aston Villa beeindigde de wedstrijd met tien man nadat heethoofd Collymore in de 68ste minuut van het veld werd gestuurd na een charge op sterspeler Owen.

Manchester United, de nummer twee in de Premier League, verloor ook, met 3-1 bij het bescheiden Sheffield Wednesday. Voor de thuisploeg nam spelverdeler Wim Jonk het tweede doelpunt voor zijn rekening. Het was de eerste treffer voor de Volendammer, die afgelopen zomer overkwam van PSV.

Titelverdediger Arsenal ging met 1-0 onderuit in de Londense stadsderby tegen Wimbledon. Aan de enige treffer, die op naam kwam van invaller Ekoku, ging een handsbal vooraf van Wimbledon-spits Earle. Bij Arsenal vielen vormgever Vieira en aanvaller Bergkamp uit met een blessure. Beiden missen mogelijk de Champions-Leaguewedstrijd van woensdag tegen RC Lens. Blackburn Rovers verloor met 2-0 van Southampton en ontsloeg een half uur na afloop trainer Hodgson.