VEEL TOESLAGEN PERSONEEL SUPERMARKTEN WEG

Het vaste personeel van de supermarkten raakt volgend jaar een flink deel van de huidige toeslagen voor het werken in de avonden en op zaterdagen kwijt. Vanaf oktober volgend jaar krijgen de medewerkers geen extraatje voor het werken tot acht uur 's avonds en voor de zaterdagmiddag.

Dat staat in het principeakkoord voor een nieuwe CAO dat vakbonden en werkgevers zaterdagavond hebben bereikt. De vakbonden hebben zich lang tegen het schrappen van de toeslagen verzet, maar zijn uiteindelijk gezwicht voor de wensen van de supermarktketens omdat de werknemers een forse verhoging van het 'gewone' loon krijgen. In ruil voor het inleveren van de toeslagen hebben de bonden een loonsverhoging van 2,5 procent bedongen. Die komt bovenop de overige loonsverhogingen, in anderhalf jaar tijd 5 procent. De CAO, waar 200.000 mensen onder vallen, loopt van oktober dit jaar tot april 2000. (ANP)