Politieagent rijdt Haagse fietser dood

DEN HAAG, 23 NOV. Een 16-jarige Amerikaanse jongen is op vrijdagavond in Den Haag doodgereden door een agent van de politie Haaglanden. Volgens een woordvoerder van de politie was de agent in een niet als politieauto herkenbare dienstwagen op weg naar het hoofdbureau om daar te verzamelen voor een spoedinzet.

De politieman kon op de kruising President Kennedylaan/Aert van der Goesstraat nog net twee voetgangers ontwijken, maar raakte een overstekende fietser. De jongen overleed ter plekke. Door de aanrijding raakte de politiewagen op de andere rijbaan en schampte een tegemoetkomende personenauto. De auto kwam uiteindelijk tegen een hekwerk van een bouwplaats tot stilstand. De agent raakte niet gewond.

De agent reed in een burgerwagen van de politie, maar voerde wel licht- en geluidssignalen. Hij was op weg naar het bureau op de Burgemeester Patijnlaan. De politie wilde vanmorgen niet zeggen om wat voor soort geval het ging. “Er was wel zeker reden voor de agent om met spoed te komen', aldus een woordvoerder van de politie Haaglanden. De rijksrecherche is een onderzoek begonnen naar de toedracht.