Mugabe opnieuw onder vuur

HARARE, 23 NOV. De grootste vakcentrale van Zimbabwe, het ZCTU, gaat een onderzoek instellen naar het voornemen van president Robert Mugabe om op korte termijn land van blanke boeren te onteigenen. Het ZCTU maakt zich grote zorgen over het lot van naar schatting 60.000 zwarte landarbeiders die door de onteigening hun werk dreigen kwijt te raken. Mugabe kondigde de maatregel vorige week opnieuw aan, nadat hij deze eerder op de lange baan had geschoven.

De voorgenomen onteigening wordt algemeen gezien als een poging van de president om binnenlandse steun te verwerven nu massale protesten en stakingen tegen stijgende prijzen, corruptie en de kostbare interventie van het Zimbabweaanse leger in Congo de ernstigste bedreiging vormen voor Mugabe's bewind sinds hij 18 jaar geleden aan de macht kwam. (AP)