Hingis te sterk voor Davenport in finale Masters

NEW YORK, 23 NOV. Op zoek naar sportieve revanche heeft Martina Hingis gisteren een psychologische overwinning behaald. In de tennisfinale van WTA Masters-toernooi in New York won de 18-jarige Zwitserse van Lindsay Davenport: 7-5, 6-4, 4-6 en 6-2. De 22-jarige Amerikaanse loste Hingis onlangs na tachtig weken af als de nieuwe nummer een van de wereld. Met de overwinning reancheerde ze zich bovendien voor haar verlies tegen Davenport in de finale van de US Open.

De toernooizege in Madison Square Garden was de eerste voor Hingis in zes maanden. Het was bovendien de titel die nog ontbrak op haar erelijst, zoals Roland Garros de enige grandslamtitel die nog ontbreekt. “Lindsay sloeg me van de eerste plaats op de rankings', zei Hingis. “Volgend jaar wil ik die plaats heroveren. Dat wordt mijn doel.' (Reuters)