Grote Prijs voor twee popgroepen

AMSTERDAM, 23 NOV. “Het is maar een spelletje', zo relativeerde presentator Bob Fosko zaterdag de spanning bij het wachten op de uitslag van de Grote Prijs van Nederland in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De finale was eerder op de avond door dertien groepen uitgevochten in De Melkweg.

Gedeelde winnaars in de Bands-finale werden Itchi Bitchi uit Maastricht en het Amsterdamse Redivider. Vrijdag won de groep Prince Abooboo in de categorie Dance (alle finalewinnaars kregen een beker en 12.500 gulden) en zondagmiddag ging de hoofdprijs voor singer/songwriters naar zangeres Marjolein van der Klauw. In de categorie Hiphop/Rhythm & Blues won het overwegend Nederlandstalige rapduo Brainpower & TLM, dat opviel door een interactief nummer waarin rapper Gert-Jan Mulder een duet aanging met zijn 'gekloonde' evenbeeld op het videoscherm.

    • Jan Vollaard