Eurotunnel wil strengere bewaking

De veiligheidscontroles in de Eurotunnel moeten drastisch worden verbeterd. Dat is de conclusie van een onafhankelijk onderzoek naar de veiligheid in de tunnel. Naar aanleiding van het onderzoek heeft Eurotunnel haar exploitanten opgedragen voortaan 24 uur per dag patrouilles in de tunnel uit te voeren, aldus het Britse dagblad The Guardian van zaterdag. Momenteel vinden deze controles alleen op bepaalde tijden plaats.

's Nachts zijn er geen patrouilles. Het is de bedoeling dat speciaal opgeleide noodteams voortaan binnen 15 minuten op de plaats van een mogelijke ramp kunnen zijn, aldus een woordvoerder van Eurotunnel. Twee jaar geleden brak in de tunnel een felle brand uit. Het blussen zou pas twee uur na het ontdekken van de brand zijn begonnen. De schade bedroeg meer dan 600 miljoen gulden. (ANP)