Bloemendaal op kop in hockeycompetitie

AMSTELVEEN, 23 NOV. Bloemendaal heeft Oranje Zwart verdrongen van de eerste plaats in de Nederlandse hockeycompetitie. Op eigen veld won de ploeg van trainer-coach Bert Bunnik gisteren met 3-0 van degradatiekandidaat SCHC. Teun de Nooijer, terug na een avontuur bij Harvestehuder THC in Duitsland, maakte zijn rentree en nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening.

Het duel Hurley-Oranje Zwart werd gisteren na vijftien minuten gestaakt omdat het kunstgras te glad was wegens de vorst. De ploeg uit Eindhoven leidde op dat moment met 1-0 door een doelpunt van Marnix van Rijn. Drie andere duels konden eveneens geen doorgang vinden, waaronder Kampong-Venlo. De ploeg uit Noord-Limburg was al bijna in Utrecht toen het bericht over de afgelasting bekend werd.

Amsterdam zette de stijgende lijn door. Bij de hervatting van de Nederlandse hoofdklasse won het elftal van speler-coach Jacques Brinkman gisteren met 2-1 van HGC dat de schade beperkt hield dankzij uitstekend keeperswerk van international Guus Vogels.

Benjamin van Kessel en Wouter Damman scoorden voor de thuisploeg, bij wie Frank Rutgers en Danny Bree voor vijf minuten naar de kant werden gestuurd. Het enige doelpunt van HGC kwam op naam van topscorer Bram Lomans, die na een half uur een strafcorner benutte. Amsterdam-aanvoerder Marten Eikelboom miste in de slotfase een strafbal.

Voor HGC betekende het de tweede nederlaag op rij. Vorige week verloor de ploeg uit Wassenaar al met 6-4 van HDM in het restant van het duel dat op de eerste speeldag na een speelhelft werd afgebroken. Amsterdam klom door de overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst en heeft na tien speelronden een achterstand van vier punten op koploper Bloemendaal, dat een duel minder heeft gespeeld.