Baan biedt personeel lagere prijs opties

Om in de huidige moeilijke tijden belangrijk personeel te behouden, heeft softwarebedrijf Baan de uitoefenprijs van opties verlaagd. De verlaging naar elf dollar (bijna 21 gulden) is in het buitenland al doorgevoerd.

In Nederland loopt nog overleg met de fiscus. Baan beloont mensen op belangrijke posities met opties om ze zo sterker aan het bedrijf te binden. Opties geven het recht om tegen vastgestelde prijs aandelen te kopen. Veel opties zijn door de sterke daling van het aandeel Baan voorlopig niets waard. Concurrenten en headhunters trekken aan het personeel van het in moeilijkheden verkerende bedrijf. De lagere uitoefenprijs moet het personeel een extra argument geven om bij Baan te blijven. In april deed een aandeel Baan nog 108,70 gulden. Vrijdag sloot Baan op 24,40 gulden. Een deel van de opties die Baan toekende, hadden een uitoefenprijs van 50 dollar (95 gulden). (ANP)