WEBSITE

De website van Humo, het enige onafhankelijke radio- en televisieblad in de Nederlandse taal, is ververst. The Wild Site van Humo is helemaal in stijl van het weekblad ingericht. Het meest karakteristieke zijn de dampende tekeningen van Kamagurka die de site verluchtigen.

De digitale Humo heeft veel te bieden. De bezoeker vindt er een chatruimte, een sympathieke site-top-tien, een totaal overzicht van andere televisie-sites, een zeer bruikbare pagina met de belangrijkste zoekmachines, een Humo-winkeltje met petjes, T-shirts en badhandoeken. En natuurlijk de rubriek De Avonden, een handige opsomming van interessante tv-programma's per avond, waarin helaas documentaires reportages en speelfilms door elkaar staan. Dat maakt het rommelig. Desondanks blijft het een perfecte agenda voor een mooie televisie-avond. Typisch Humo is de toevoeging op vrijdagavond: “maar u bent een kwiek mens en wil op vrijdagavond de wijde wereld in'. Een muisklik verder ontrolt zich het uitgaansoverzicht: TTT-agenda.

De site is bijna af. Alleen het onderdeel Bert en Bobje vraagt nog een week geduld: 'we willen niet alles in een keer prijsgeven'. Dat maakt nieuwsgierig en is een originele uitnodiging terug te komen.

Uit de papieren Humo van deze week staat op de website slechts een enkele korte beschrijving van de inhoud en een opsomming van de koppen van de artikelen. Wat dat betreft is het niet meer dan een lekkermakertje. Behoefte aan degelijke interviews, sappige reportages en goede onderzoeksjournalistiek? Koop Humo maar in de winkel. (www.humo.be)