Val op olympische piste kost skier Maier zege

Stefan Eberharter heeft gisteren de reuzenslalom voor de wereldbeker op het olympische traject van 2002 in Park City in de Amerikaanse staat Utah op zijn naam gebracht. De Oostenrijker was met 2.14,75 de snelste na twee manches.

Hij had 0,52 seconden voorsprong op zijn landgenoot Christian Mayer en 0,93 op de Liechtensteiner Marco Buchel. De Oostenrijker Hermann Maier had na de eerste manche de leiding maar kwam in de tweede ten val.

Maier, de olympische kampioen van de Winterspelen in Nagano en de houder van de wereldbeker, leek in Park Cityop weg naar zijn tweede achtereenvolgende overwinning van het seizoen toen hij met een ski achter een poortje bleef haken. Hij raakte van het parcours waarna de zege naar zijn landgenoot Eberharter ging.

Maier was woedend op zichzelf en smeet zijn ski's en zijn skistokken weg, baande zich een weg door de plastic afzetting en verdween tussen het publiek. Ebergarter was op dat moment zeker van de overwinning, maar toonde nauwelijks emotie. Vorige maand eindigde hij bij de reuzenslalom in het Oostenrijkse Solden op de tweede plaats, achter Maier. (DPA)