Theaterduo zegt nieuwe show af

Het theaterduo Waardenberg & De Jong heeft zijn toernee met een nieuwe show voor het seizoen 1999-2000 afgezegd. De twee Rotterdammers, die tegenwoordig vaak individueel te zien zijn op televisie, kunnen niet langer de inspiratie opbrengen voor een gezamenlijke tour-de-force.

Volgens hun producent Harry Kies in Leiden is er geen sprake van een breuk, maar van een rustperiode. Waardenberg & De Jong hebben inmiddels zes mentaal en fysiek intensieve theatershows gegeven, die het best als absurdistisch kunnen worden gekenschetst. Wilfried de Jong was het afgelopen jaar wekelijks te zien bij de VPRO en Martin van Waardenberg is onder meer doende bij een VPRO-programma voor de jeugd. Het duo nam begin dit jaar afscheid van het theaterpodium met hun show Bandkaai. (ANP)