Sparen voor crematie van je huisdier

Sparen voor de crematie van je huisdier. Een “klantenbinder', zegt initiatiefnemer Berry de Bruin, eigenaar van een dierenwinkel in Best. Hij heeft met zijn vrouw Marleen een actie bedacht waarbij klanten sparen voor de crematie van hun huisdier. “Het idee is geboren toen onze Hunter een Bearded Colley, dood ging', zegt Marleen. “We hebben de hond laten cremeren en dat vonden we vrij kostbaar, zo'n 200 gulden. Toen ontstond het idee om voor de crematie te sparen.' Vijfentwintig winkeliers hebben al toegezegd mee te doen aan de actie die half januari begint.

De klant krijgt bij elke 12,50 gulden die wordt uitgegeven, een zegeltje. Bij vier volle kaarten (een kaart is vol met 75 zegels) is genoeg gespaard voor een crematie van een flinke hond. “Als je je konijn of je poes wil laten cremeren, heb je genoeg aan een of twee kaarten', zegt Marleen. Niet alle dierenwinkels zijn enthousiast. “Nederlanders houden van sparen', zegt Titus Franzen uit Groningen. “Maar om bij de aanschaf van een pup al te sparen voor zijn crematie spreekt mij minder aan. Ik geef de voorkeur aan een actie waar het beest zelf ook nog iets aan heeft'.