SELECTIE; RADIO

Vroege vogels. Onder andere vertelt cabaretier Youp van 't Hek over zijn werk voor de Stichting Varkens in Nood en FNV-voorzitter Lodewijk de Waal over vakbeweging en milieu. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van de Indisch-Nederlandse schrijfster Paula Gomes aandacht voor o.a. het 125-jarige bestaan van het KNAG, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en gesprekken met de historisch-kartograaf Paul van den Brink en geograaf Ben de Pater. Ook een gesprek over De Nederlandse oorlogsvloot in de zeventiende en achttiende eeuw en tegen half twaalf het eerste deel van een driedelige serie over de geschiedenis van vroedvrouwen. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. De oud-leider van D66 en oud-commissaris van de koningin in Gelderland Jan Terlouw praat over de economie, het milieu, de jongste ontwikkelingen rond Schiphol en de aanleg van de Betuwelijn. Verder komen ook de profilering van D66 en de kandidaatstelling van Terlouw voor de Eerste Kamer aan de orde. Radio 1, 13.30-14.00u.

Jazz op vier. Opnamen van het Ray Brown trio van 23 oktober jl. in het Bimhuis in Amsterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.

Ophef & vertier. Discussie over operette in Nederland met o.a. bariton Marco Bakker en de sopraan Miranda van Kralingen die op dit moment zingt in Die Lustige Witwe. Tevens choreograaf Ed Wubbe over zijn wereldpremiere van de voorstelling The Schliemann pieces en de expositie over Toulouse-Lautrec in museum Boymans Van Beuningen. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

De Tafel van Pam. Gesprek met Dirk van Delft, chef redactie wetenschap van NRC Handelsblad en auteur van het boek De Wijde Wereld van de Kleine Talen 25 portretten, waarin 25 gesprekken met taalwetenschappers. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.