NEC-MVV

In de Nederlandse competitie behaalde NEC gisteravond in Maastricht de zesde overwinning van het seizoen. De Nijmegenaren wonnen met 3-0 de uitwedstrijd van een onthutsend zwak MVV en stegen naar de zesde plaats van de eredivisie.

Ondanks de ijzige kou waren 5.000 trouwe supporters naar De Geusselt gekomen. Zij kregen in de eerste helft geen seconde waar voor hun geld. MVV speelde op het bevroren veld bedroevend en had weinig balbezit. NEC beheerste de wedstrijd. De Nijmegenaren kregen ook erg veel kansen. Zo mikte Schultz na twintig minuten op de paal onbereikbaar voor MVV-doelman Van Duijnhoven. Anton Janssen en Latuheru zagen schoten net naast gaan. Renfurm miste uit een kopbal het doel.

De MVV-supporters gaven hun helden in de rust een striemend fluitconcert. De wanprestatie van zijn spelers ergerde ook MVV-trainer Koevermans zichtbaar, maar hij kon het tij niet keren. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. NEC bleef het sterkst en profiteerde ditmaal wel van het overwicht.

Al kreeg de ploeg de helpende hand toegereikt van Van Duijnhoven. De doelman verkeek zich volledig op een houdbare vrije trap van Koning van 25 meter afstand, 0-1.

De tegenslag inspireerde MVV niet tot een tegenoffensief. De Maastrichtenaren bleven slap en behoudend voetballen en creerden geen noemenswaardige kansen. Het leed voor de thuisploeg werd verzwaard door NEC-invaller Ellerman. De routinier liep slim mee met de doorgebroken De Gier, die hem op maat bediende, 0-2. Een andere wisselspeler, Tumani, maakte de vernedering voor MVV compleet. Hij speelde met de volledige achterhoede, wachtte lang met schieten, maar vond wel het net. Hij bepaalde eindstand op 0-3.