Kleinere kans op uitschakeling Europees voetbal

De clubs die in de toekomst als derde eindigen in de acht poules van de Champions League, gaan door in de derde ronde van het UEFA-bekertoernooi. Alleen voor de nummers vier en laatst is het Europees avontuur definitief over. Over dit voorstel neemt het bestuur van de Europese voetbalbond (UEFA) op 10 of 11 december een besluit. Als de vergadering in december akkoord gaat met het voorstel, blijft in het UEFA-bekertoernooi het KO-systeem op basis van twee wedstrijden bestaan. Groepsduels blijven het alleenrecht voor de Champions League.

Punt van discussie is nog of de bond de rechten van het UEFA-bekertoernooi (uitzendingen en reclame) zelf gaat regelen of aan de deelnemende clubs overlaat. In de Champions League heeft de UEFA alle touwtjes in handen. (SID)