Forse opdrachten Airbus voor Stork

Stork heeft voor 325 miljoen gulden aan nieuwe opdrachten ontvangen van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern Airbus. De opdrachten worden uitgevoerd door de in 1996 door Stork overgenomen onderdelen van Fokker. Die werken binnen het concern voortaan onder de naam Aerospace. De Fokker-onderdelen zijn goed voor 20 procent van Storks totale concernomzet van 5,5 miljard gulden.

Fokker Aerostructures, de ontwerper en producent van primaire vliegtuigdelen, heeft verscheidene opdrachten ontvangen voor het ontwerp en de productie van onderdelen voor het nieuwste vliegtuig van de Franse Airbus-partner Aerospatiale en van het Duitse Daimler Benz. Verder zal het bedrijf de zogenoemde J-Nose en bijbehorende toegangsluiken leveren aan British Aerospace. Ook zal Fokker staartonderdelen produceren voor de Spaanse Airbus-partner Casa en elektrische kabelsystemen voor Aerospatiale.