Eijkelkamp helpt Schalke uit diep dal; Beste speler van het veld

Rene Eijkelkamp heeft de negatieve reeks van zijn Duitse club Schalke '04 een halt toegeroepen. De lange aanvaller leidde de ploeg thuis in Gelsenkirchen naar de overwinning (2-0) op MSV Duisburg. Door de derde seizoenszege klom de ploeg van trainer Huub Stevens naar de veertiende plaats.

De 34-jarige Eijkelkamp was de beste man van het veld en tekende na 37 minuten voor de openingstreffer. De oud-international viel ook op door goede voorbereidende acties. Zo stelde hij de Belg Goossens na een uur in staat de voorsprong te verdubbelen. Bij Schalke speelde Mulder ook de gehele wedstrijd. Van Hoogdalem en De Kock kwamen niet in actie.

Werder Bremen, dat net als Schalke tegen degradatie vecht, deed ook goede zaken. Bremen versloeg promovendus Eintracht Frankfurt met 2-0. Herzog en ex-NAC speler Bogdanovic maakten de doelpunten. De Nederlander Roembiak deed de tweede helft mee bij de Noord-Duitsers, die nu zestiende staan. Het was de eerste overwinning van Bremen onder de nieuwe trainer Magath.