Albright haalt uit naar Milosevic over Kosovo

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeline Albright breidt de Joegoslavische president Milosevic zijn speciale politiemacht in Kosovo uit. Albright bekritiseerde ook de etnische Albanezen van het Kosovo Bevrijdingsleger UCK voor hun vergeldingsacties tegen de Joegoslavische troepen.

Zij mogen volgens haar de Serviers niet langer intimideren, maar hun provocaties zijn geen geldige reden voor het gedrag van de Joegoslavische president, aldus Albright. Beide partijen gebruiken het eind oktober gesloten staakt-het-vuren om hun eigen posities te versterken, aldus de NAVO. Albright en de secretaris-generaal van de NAVO Javier Solana, beklemtoonden dat het noodzakelijk is dat er snel een politieke oplossing wordt gevonden voor het conflict. (Reuters)