Werktijdverkorting bij Thyssen Krupp

Een deel van het personeel bij de Duitse staalproducent Thyssen Krupp moet in december vrij nemen of parttime werken. Het gaat om ongeveer 5.000 werknemers bij vestigingen in Duisburg, Bochum en Dortmund. Een van de hoogovens in Dortmund zal begin december uitgeschakeld worden. De onderneming, die 23.100 mensen in dienst heeft, ziet zich tot de maatregel gedwongen omdat de orderontvangst de laatste paar maanden sterk achteruit is gegaan.

Evenals andere Europese staalproducenten lijdt de onderneming onder de toevloed van goedkope producten uit Azie, Latijns Amerika en Oost-Europa. De Europese Unie wordt dit jaar voor het eerst netto-importeur van staal, volgens het staalcomite van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. (ANP, AFP)