Wereldnieuws

STOMDRONKEN - De Amerikaanse basketbalspeler Dennis Rodman (37) is zaterdag in het huwelijk getreden met de Amerikaanse actrice Carmen Electra (26), bekend van de tv-serie Baywatch. De huwelijksvoltrekking vond plaats in de Little Chapel of the Flowers in Las Vegas. Volgens het Amerikaanse dagblad The New York Post trouwde Electra, een vroegere protegee van de Artiest Toen Deze Nog Prince Heette, in een donkergekleurd broekpak en Rodman, sterspeler van The Chicago Bulls, in iets dat leek op een politie-uniform. De twee hebben sinds de zomer een verhouding.

Niet lang na de voltrekking liet Rodmans agent, Dwight Manley, weten dat hij twijfelde aan de rechtsgeldigheid van het huwelijk. Volgens hem was Rodman stomdronken tijdens de plechtigheid en was de huwelijksvoltrekking daarom ongeldig. Maar in een fax aan Electra's agent Cindy Guagenti liet Rodman weten dat hij wel degelijk bij zinnen was toen hij trouwde. “Ik houd van Carmen en ik ben er trots op om met haar getrouwd te zijn', schreef hij.

Rodman, die een paar jaar geleden een tijdje de minnaar was van de Amerikaanse popzangeres Madonna, heeft al een huwelijk achter de rug. Toen hij in 1991 met Anicka Bakes trouwde in South Lake Tahoe in Nevada had hij een zonnebril op tijdens de plechtigheid en ging hij na de huwelijksvoltrekking met zijn vrouw eten in de plaatselijke McDonald's.

VRIJGESPROKEN -

De Amerikaanse filmregisseur Quentin Tarantino, bekend door films als Pulp Fiction en Jackie Brown, is een week geleden door een rechter in New York vrijgesproken van mishandeling. De rechter achtte niet bewezen dat hij de New-Yorkse modestyliste Leila Mwangi had geslagen. Volgens Mwangi kreeg haar vriend, de fotograaf Barron Claiborn, in een restaurant in New York een handgemeen met Tarantino, nadat de laatste zou hebben opgemerkt dat hij `verrast was door de populariteit van Wesley Snipes onder blanken omdat hij er zo Afrikaans uitzag'. Toen Tarantino uithaalde voor een vuistslag in het gelaat van de zwarte Claiborn, bukte de fotograaf en werd zijn vriendin die achter hem stond getroffen. Tarantino gaf tijdens de rechtszitting toe dat hij Claiborn wilde slaan, maar ontkende dat hij Mwangi had geraakt.

Voor zijn vergrijp had Tarantino hoogstens een jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Nu hij in deze strafzaak is vrijgesproken, heeft Tarantino goede hoop dat ook de civiele procedure die Mwangi tegen hem heeft aangespannen op niets uitloopt. In deze civiele zaak eist Mwangi een schadevergoeding van 15 miljoen dollar van Tarantino wegens een `zenuwschok, geestelijke nood, veel fysieke pijn en emotionele overspannenheid'.

STRAF -

De Britse popzanger George Michael zal volgende maand aan zijn straf beginnen die hij van een rechter in Beverly Hills, Californie, kreeg opgelegd wegens onzedelijk gedrag. Michael werd op 7 april door een undercover-agent gearresteerd in een openbaar toilet in het Will Rogers Memorial Park in Beverly Hills terwijl hij niet nader bepaalde handelingen verrichtte. Hiervoor werd hij veroordeeld tot een boete van 810 dollar en 80 uur dienstverlening.

Michael gaat in de kerstmaand maaltijden uitreiken aan aidspatienten. “Het is nobel werk, maar ik weet niet wat zijn motivatie is om dit werk te kiezen', was het commentaar van Michaels woordvoerster Josephine Green.

NOOIT MEER ZINGEN -

De Amerikaanse Julie Andrews zal waarschijnlijk nooit meer kunnen zingen. Vorig jaar kreeg de 63-jarige actrice-zangeres, die beroemd werd door de verfilmde musical Sound of Music, stemproblemen toen ze de hoofdrol vertolkte in de Broadway-musical Victor/Victoria. Ze werd geopereerd aan een niet kwaadaardig gezwel in haar keel en verwachtte dat ze binnen twee maanden weer de rol op zich kon nemen. Maar nu kan ze nog steeds niet zingen.

“Ik denk dat ze nooit meer zal zingen', zei haar echtgenoot, de regisseur Blake Edwards. “Het is een tragedie. Als je haar hoort, barst je in snikken uit.'