Wat de tor zei

In het dierenverhaal van Toon Tellegen op de Kinderpagina van vorige week met de titel De volgorde, is een zinnetje weggevallen. Daardoor was niet helemaal duidelijk wat de tor zei. Met excuses aan de vele lezers die per brief en kaart vroegen wat er in de missende regel stond, volgen hier de laatste alinea's van het verhaal met het complete torre-citaat:

`De krekel vroeg of er ook rode volgordes waren, en lichtblauwe. De mol riep, door de grond heen, dat er maar een volgorde was: eerst donker en dan nog donkerder. En de tor zei dat alles verkeerd was.

``Kwaken niet,' zei de kikker zachtjes.

De tor aarzelde even en zei toen: ``Nee, misschien is alleen kwaken niet verkeerd. Maar verder alles wel dat weet ik zeker!'.

De olifant lag somber in de modder. Hoe kan ik de volgorde omdraaien? dacht hij. Als deze keer vallen nu eens hoort bij de volgende keer klimmen...

Steunend en hijgend stond hij op. Zonder grote verwachtingen klim hij opnieuw in de eik. Maar toen hij bij de top aankwam was hij heel vrolijk en probeerde op een been te staan en een pirouette te maken.

Toen viel hij. Weer de verkeerde volgorde! riep hij, terwijl hij met luid geraas door de takken van de eik naar beneden vloog en vlak voor de dieren met een zware klap in de modder viel.'