Veel kokoskusjes!

Er zijn dagen dat je heel veel kussen krijgt. Als je jarig bent vooral. Aan het eind van de dag zitten je wangen vol met kleine en grote kussen en natte en droge kussen. Sommige kinderen wassen ze 's avonds af met zeep, maar anderen laten ze juist zo lang mogelijk zitten.

Om nog even over te dromen of gewoon als herinnering.

Het is grappig, maar behalve voor de buitenkant van je wangen bestaan er ook kusjes voor de binnenkant. Ik heb ze alleen nog nooit ergens in een winkel gezien. Je moet ze zelf maken. Maar dat is met echte kussen tenslotte ook zo.

Verschillende soorten zijn er, de meest spannende zijn de echte kokoskusjes.

Daarvoor moet je drie eiwitten stijf kloppen en als ze dat zijn giet je er voorzichtig, terwijl je blijft kloppen, 200 gram basterdsuiker bij. Daarna 125 geraspte kokos, die je kant en klaar in de winkel kunt kopen, erdoor roeren. Niet te hard anders zakt al het eiwit weer in elkaar.

Een stuk aluminiumfolie met boter bestrijken en met wat bloem bestrooien. Met een kleine lepel pak je een kluitje kokoseiwit en dat schuif je er met een andere lepel weer af precies op het aluminumfolie. Wees royaal, maak je kusjes niet te klein en niet te saai van vorm. Bakken in de oven, vooral niet te warm en dertig minuten lang. Ze moeten heel licht van kleur blijven. Als het goed is zijn ze niet te onderscheiden van echte kussen: beetje knapperig aan de buitenkant en lekker kleverig van binnen.

Tijd om kusjes uit te delen. Wie krijgt de meeste?

Bewaar er wel een paar om aan jezelf te geven. Dat kan nooit kwaad.

    • Philip Mechanicus