Shell wil in Nederland stroom leveren

Shell Nederland onderzoekt in gesprekken met het Zuid-Hollandse energie-distributiebedrijf Eneco en het stroomproductiebedrijf EZH mogelijkheden voor de opzet van een handelsbedrijf.

Het nieuwe bedrijf zou elektriciteit aan grootverbruikers moeten gaan leveren. In dat kader wordt gesproken over een gezamenlijk aandeelhouderschap van Shell en Eneco in EZH, dat zich net als de drie andere stroomproducenten van een nutsbedrijf moet omvormen tot een commercieel bedrijf.

Het productiebedrijf UNA (Utrecht en Noord-Holland) bevestigt in gesprek te zijn met “meer dan tien' geinteresseerde ondernemingen in samenwerking en overneming van aandelen waarvan een deel buitenlandse gegadigden. Een van hen is het Britse Eastern dat een minderheidsbelang in UNA wil kopen. (Redactie Economie)