Natte zomer remt omzetgroei horeca

Het slechte weer in juli en september heeft de groei van de omzet in de horeca geremd. De verkoop steeg in het derde kwartaal 4,5 procent, een jaar eerder was nog 8,5 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Cafetaria's en snackbars noteerden in het derde kwartaal van dit jaar nauwelijks groei. De grote ondernemingen veelal fastfood-restaurants, zagen daarentegen hun omzet fors stijgen.

De omzet van restaurants steeg in het derde kwartaal van 1998 minder dan in dan in de eerste helft van dit jaar. Tijdens de eerste zes maanden was de groei 10 procent en in het derde kwartaal 6,5 procent. De hotels blijven het goed doen. Hun omzet nam in het derde kwartaal toe met 9,4 procent. Over de eerste negen maanden was de groei bijna 11 procent.