Moderne relaties

De ministers Netelenbos en Pronk hebben allebei gelijk. Er is in het kabinet wel gesproken over de groei van Schiphol met 600.00 vluchten, maar er is geen besluit genomen, aldus minister-president Wim Kok. Het feministische blad Opzij krijgt de Joke Smit-prijs. Het blad, waarvan Joke Smit een van de oprichters was, kreeg de prijs omdat het `het enige blad is dat de nationale en internationale informatie over de positie van de vrouw bij elkaar brengt'. De jury werd voorgezeten door Liesbeth Brandt Corstius, die zelf redactrice van Opzij is geweest. Vroeger heette Joke Smit overigens Joke Kool-Smit.

De in Monaco wonende bondscoach gaf zijn spelers het goede voorbeeld door voor de wedstrijd het Wilhelmus uit volle borst mee te zingen. Sinds de stichting Varkens in Nood wordt aangevoerd door een bekende Nederlander begin ik steeds meer zin in varkensvlees te krijgen. Rik van der Ploeg, staatssecretaris van Cultuur, heeft zich verzet tegen een verhoging van het Europese cultuurbudget. De Europese Unie wil het budget voor cultuur verhogen met 370 miljoen gulden, maar de Nederlandse staatssecretaris van Cultuur wil juist een verlaging van het budget voor cultuur met 200 miljoen gulden.

CP'86 is verboden om tolerantie en vrijheid van meningsuiting blijvend mogelijk te maken. De door minister Netelenbos veelvuldig gebruikte contaminatie `randvoorwaarde' is vermoedelijk gevormd naar analogie van het woord `randdebiel'. Onlangs heeft de paus bepaald dat geloof en moderne wetenschap elkaar niet bijten. Het is juist geniaal dat de minister eerst het aantal vliegbewegingen heeft vastgesteld en vervolgens de randvoorwaarde daaraan heeft aangepast.

Het probleem is opgelost als alle landen de asielzoekers terugsturen naar de landen waar de asielzoekers asiel hebben aangevraagd. In dat geval sturen de Fransen hun asielzoekers naar Nederland en sturen wij onze asielzoekers terug naar Frankrijk. De Duitsers sturen hun asielzoekers naar Italië en de Italianen hun asielzoekers naar Duitsland. Enzovoort. Ik zie het probleem niet.

Weet u nog wel: Schiphol mocht niet verder groeien, maar omdat het explosief verder groeit, mag het verder groeien. Het idee dat diep in ieder mens een sadist leeft, wordt altijd geopperd door mensen die zelf nog nooit een vlieg kwaad hebben gedaan. Volgens Wim Verstappen heeft Joris Ivens enthousiast regimes gesteund die de mensenrechten aan hun laars lapten, omdat Joris Ivens zelf ook maar een mens was. In Nederland heet de faculteit waar het Chinees en het Japans worden gedoceerd de faculteit van de Kleine Letteren, omdat er in Nederland maar zo weinig studenten zijn die deze talen willen leren.

De verkeerslichten op het kruispunt zijn weggehaald, omdat er toch nooit een ongeluk gebeurde. Als de misdaad niet terugloopt, zal minister Peper aan het eind van zijn ambtsperiode aftreden. Volgens de politie blijft de beste methode om boeven met boeven te vangen. Als de aandelen laag staan moet je kopen en als de aandelen hoog staan moet je verkopen, wat nogal lastig is, want juist omdat jij wilt kopen gaan de aandelen omhoog en juist omdat jij wilt verkopen gaan de aandelen omlaag.

In de hoop op een hogere belastingopbrengst zal staatssecretaris Vermeend het BTW-tarief op leidingwater verhogen, hetgeen hij weer doet in de hoop dat mensen uit milieuoverwegingen het gebruik van leidingwater zullen verminderen. Een vies lichaam is goed voor een schoner milieu. Iedere sporter weet dat je een overwinning te danken hebt aan God en dat je bij een nederlaag alleen maar jezelf iets te verwijten hebt.

Om je idealen te kunnen verwezenlijken, moet je af en toe een compromis sluiten. Het Zwitserleven-gevoel is het gevoel dat je krijgt als je na het maken van reclame een blik werpt op je bankrekening. Als je het onredelijk vindt dat André Rieu op een Stradivarius speelt, moet je ook verbieden dat Harry Mens in een Rolls Royce rijdt. Volgens de postmoderne Kretenzer is literatuur niets anders dan het liegen van de waarheid.

    • Max Pam