Met de auto of bus altijd in de file

Perron 1 staat vol om even voor achten. Randstedelijke duw- en trektaferelen doen zich voor wanneer de trein stopt. De trein naar Utrecht zit bomvol.

“Triest, onwijs triest', zou Jeroen Verhoog (18) het vinden als hij niet meer met de trein naar Utrecht kan. Aan de andere kant is het vooruitzicht dat er geen trein meer stopt een goede reden om bij zijn ouders te kunnen zeuren om de felbegeerde rijlessen. “En dan koop ik gewoon een auto.'

Ook zijn medereizigers Jasper Doorne (17) en Margreet Scholten (17) zeggen zo snel mogelijk met rijlessen te willen beginnen. “Volgens mij denken ze daar in Den Haag niet zo na. Met deze trein redden we het net om op tijd op school te komen. Als deze dan ook nog uitvalt, tsja, dan ga ik ook niet echt milieuvriendelijk zitten zijn,' zegt Margreet.

Hans de Boer (48) reist al enkele jaren met het boemeltje naar Utrecht. Een andere optie om 's ochtends naar zijn werk te komen, is er volgens hem niet. “Met de auto of bus sta je voor Utrecht altijd in de file. Daar pas ik voor. En later beginnen om zo de file te omzeilen, daar begin ik ook niet aan. De minister moet zelf maar eens kijken hoe het hier aan toe gaat.'

    • Titia Ketelaar