Magnus naar beurs

Computerbeheerder en installateur van SAP-software Magnus Holding is gisteren naar de naar de beurs gegaan met een introductieprijs tussen 13 en 17 gulden per aandeel. Er worden maximaal 5,7 miljoen aandelen geplaatst, waarvan 923.077 nieuwe. De grootaandeelhouders verkopen 4,8 miljoen aandelen die maximaal 81 miljoen gulden waard kunnen worden. De opbrengst kan nog verder oplopen als de huidige eigenaars besluiten de optie uit te oefenen om nog eens 858.462 aandelen te verkopen. Ook na de emissie en herplaatsing houden de huidige aandeelhouders de meerderheid. Op de beurs wordt, na uitoefening van de optie, 38 procent van het aandelenkapitaal verhandeld.

Magnus installeert vooral de softwareproducten van de Duitse maker SAP. In de afgelopen drie jaar steeg de omzet van Magnus van 13 miljoen naar 37 miljoen gulden. De nettowinst klom van 0,6 miljoen naar 2,2 miljoen gulden in 1997. Eind vorig jaar werkten er 245 mensen. In de eerste zes maanden boekte de firma een nettoresultaat van 3,2 miljoen.

De inschrijving staat wordt naar verwachting op 26 november gesloten. (ANP)