De trein is wel makkelijker en warm

Het `buurtbusje' uit Dongen stopt voor het station. “Alweer te laat' zegt Jurgen Schippers (25). Het busje is het enige vervoersmiddel van Dongen naar de stations van Tilburg of Rijen. “De vrijwilliger die vandaag reed, nam weer eens een toeristische route.' Minder stoptreinen in Rijen vindt hij “jammer, maar geen probleem.' “Ik kan ook iedere ochtend naar Tilburg, alleen moet ik dan een kwartier eerder mijn bed uit.'

In Gilze-Rijen zijn ze niet echt afhankelijk van de trein, zeggen ook andere reizigers. “Ik zou ook de bus of de auto naar Tilburg of Breda kunnen nemen, maar dan doe ik er wel een stuk langer over', zegt Marion de Rij (38). De trein stopt ook nog vaak in Rijen, vindt ze, alleen is er vaak vertraging en aansluiten doen de verschillende stoptreinen al “helemaal niet'. “Kan de minister daar niet iets aandoen? Dan mag ze wat mij betreft ook wel wat minder treinen laten rijden.'

“Als ik snel fiets, ben ik in een half uur in Breda', pocht Joey Waegemaekers (15). De trein vinden hij en Hagar Schoutens (20) echter wel makkelijker en vooral warm. Mochten er minder stoptreinen komen, dan willen ze wel overwegen om “eventueel' met de bus te gaan. “Maar die stopt echt overal in Rijen en overal in Breda', vindt Hagar.

    • Titia Ketelaar