Credit Lyonnais Belgie te koop

Credit Lyonnais Belgie, de Belgische tak van de Franse staatsbank Credit Lyonnais, zal voor het einde van dit jaar verkocht worden. Dat heeft een woordvoerder van de Belgische bank gisteren aangekondigd.

De Credit Lyonnais Groep is bezig met de samenstelling van een beperkte lijst kandidaten met het doel de bank voor 31 december te verkopen, aldus de woordvoerder. Hij wilde geen commentaar geven op een bericht van de Franse zakenkrant Les Echos dat de Deutsche Bank, de Dresdner Bank en een Nederlandse financiele instelling tot de gegadigden behoren.

Half augustus, toen bekend werd dat de Belgische bank verkocht zou worden, deelde ABN Amro mee geen interesse te hebben. De Nederlandse tak van de Franse bank is in 1995 gekocht door de Belgische Generale Bank, die inmiddels deel uitmaakt van de Nederlands-Belgische verzekeraar Fortis. Credit Lyonnais Belgie, met ongeveer 1.000 werknemers heeft een totale waarde van 498 miljard Belgische frank (27,2 miljard gulden). (Redactie Economie)