Bouwbedrijf BAM lijft concurrent Heilijgers in

Bouwconcern Koninklijke BAM Groep in Bunnik wil branchegenoot Heilijgers Bouw uit Amersfoort overnemen. Dat heeft BAM Groep vanochtend bekendgemaakt. De besprekingen over de overname zijn in een stadium van afronding.

Heilijgers is actief op het gebied van vastgoedontwikkeling woningbouw en utiliteitsbouw en werkt vooral in het midden van het land. Met 250 werknemers bereikt Heilijgers een omzet van ongeveer 150 miljoen.

Hoeveel BAM gaat betalen voor Heilijgers is niet bekendgemaakt, maar de koopprijs van de aandelen Heilijgers zal worden voldaan in contanten.

De voorgenomen acquisitie past goed in de strategie van Koninklijke BAM Groep, die zich als bouwer wil versterken. Door de overname van Heilijgers zal BAM zijn positie in centraal Nederland fors versterken. In deze regio is BAM tot nu toe zwak vertegenwoordigd. Er is nauwelijks overlapping van werkterrein tussen beide bedrijven.

De overname van Heilijgers zal direct bijdragen aan het groepsresultaat van Koninklijke BAM Groep. Na de overname zal de omzet van het bouwconcern volgend jaar uitkomen op naar schatting 2,3 miljard gulden. Daarvan wordt 1,5 miljard gulden gerealiseerd in bouw en vastgoedontwikkeling. Het bedrijf zal voorts naar verwachting 550 miljoen gulden gaan omzetten in infrastructuurprojecten en nog eens 250 miljoen in installatie-techniek.

De directie van BAM Groep heeft besloten tot de emissie van 205.000 nieuwe gewone aandelen. De koers van de uitgifte wordt gebaseerd op de slotkoers van gisteren. De aandelen zullen gerechtigd zijn tot het dividend over het lopende boekjaar en de volgende boekjaren.

Na plaatsing bedraagt het aantal uitstaande aandelen Koninklijke BAM Groep 2.269.689. Tegen de huidige beurskoers zal die emissie ongeveer 25 miljoen gulden opleveren.

De opbrengst wordt gebruikt voor het versterken van de balansverhoudingen en de voorgenomen overname van Heilijgers.

De overname van Heilijgers heeft geen invloed op de winstprognose voor heel '98. Eerder luidde die verwachting dat de nettowinst over heel '98 aanzienlijk hoger zal zijn dan over vorig jaar. De overname van Heilijgers zal volgens BAM alleen maar positief bijdragen aan de winst.