Telefonica schrapt opnieuw duizenden banen

Bij het Spaanse telecomconcern Telefonica verdwijnen de komende twee jaar ongeveer 8.300 banen. Eerder dit jaar waren al 9.300 banen geschrapt. Telefonica, dat zegt tot de maatregel gedwongen te zijn om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden, houdt daarmee 45.000 arbeidsplaatsen over.

Ook heeft Telefonica besloten dit jaar geen dividend aan zijn aandeelhouders uit te keren. Ze krijgen wel een extra aandeel voor elke 50 aandelen die ze bezitten.

De nettowinst van Telefonica is in de eerste negen maanden van dit jaar gestegen met 15,2 procent naar 163 miljard peseta (1,96 miljard gulden). De omzet groeide met 3,2 procent tot 1,229 miljard peseta. Voor de komende drie jaar verwacht Telefonica een jaarlijkse winststijging van 15 a 20 procent en een omzetgroei van 3 a 6 procent per jaar.