Supporter Oranje overlijdt aan hartstilstand

Een Nederlandse voetbalsupporter is gisteravond in Gelsenkirchen na de oefenwedstrijd tegen Duitsland (1-1) aan een hartaanval overleden.

De 61-jarige man zakte na het duel op de parkeerplaats in elkaar. Reanimatie mocht niet meer baten. De Duitse politie heeft in totaal zeven Duitse en drie Nederlandse supporters gearresteerd. Negen van de tien arrestanten gedroegen zich gewelddadig op de tribunes. De tiende supporter werd opgepakt wegens dronkenschap. Zeven andere Nederlanders werden voor het duel aan de grens teruggestuurd. Zij hadden een stadionverbod of beschikten niet over een toegangsbewijs. Uit angst voor ongeregeldheden besloot de Duitse voetbalbond zevenduizend kaarten niet aan de man te brengen. In totaal werden duizend agenten ingezet. (ANP)