Stoomboot

De stoomboot van Sinterklaas kan niet overal komen en daarom is het prettig dat er ook nog stoomtrams bestaan. Za 21 nov is de intocht per stoomtram van de Goedheiligman in Twisk en het lijkt Sint en zijn pieten heel leuk wanneer er veel kinderen en hun ouders in die tram meereizen. De speciale Sinterklaastrein vertrekt om 13u uit Hoorn en komt om 14u in Twisk aan.

Onderweg moeten er dan wel veel Sinterklaasliedjes worden gezongen en iedereen krijgt warme chocolademelk met speculaas. De trein rijdt naar Medemblik, waar het Bakkerijmuseum wordt bezocht. Om 15u30 vertrekt de Museumstoomtram voor de terugrit naar Hoorn. Tijdens de terugrit wordt door Zwarte Piet een kleurplaatwedstrijd georganiseerd.

*Sinterklaasrit per Museum-stoomtram Hoorn-Medemblik kost voor peuters van 2 en 3 jaar f3, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar f22 en f29,75 voor volwassenen. Res 0229-219231.