Speculaas

Veel kinderen hebben afgelopen zaterdag al hun schoen klaar gezet en misschien heeft Sint daar al een speculaaspop, suikerbeest of chocoladeletter in gestopt. Lijkt het je leuk om ook zelf eens een chocoladeletter of iets van marsepein te maken? Dat kan op de workshops in het Culinair Museum Marienhof in Amersfoort. Op za 21, zo 22, wo 25, za 28 en zo 29 nov en wo 2 dec worden door studenten van de Bakkersvakschool in Wageningen workshops gegeven voor kinderen vanaf 4 jaar.

De workshops beginnen om 14u, 14u45 en 15u30 en duren 3/4 uur. Eerst wordt een speculaaspop gemaakt en daarna een marsepeinen wortel. Na de workshop is er chocolademelk of limonade met wat lekkkers en wordt de expositie `Wie zoet is krijgt lekkers' bekeken over oude koekplanken chocoladevormen, koekvergulden en oud speelgoed. Ook geven studenten van de Bakkersvakschool demonstraties op die dagen en natuurlijk mag er ook geproefd worden.

*Workshops speculaas en marsepein maken onder leiding van studenten van de Bakkersvakschool Wageningen op za 20, zo 21, wo 25, za 28, zo 29 nov en wo 2 dec om 14u, 14u45u en 15u30 in het Culinair Museum, Kleine Haag 2, Amersfoort. Kosten workshop f5 (inclusief toegangskaartje). Inl 033-4631025.