Leraren Brussel in staking tegen geweld op scholen

Op twee middelbare scholen in Brussel hebben de leraren voor een week het werk neergelegd uit protest tegen het leerlingengeweld. Op een technische school in de gemeente Anderlecht verwondde een zeventienjarige leerling maandag een lerares door een schroevendraaier naar haar hoofd te gooien. De jongen zit inmiddels in de gevangenis.

Ook op een middelbare school in Laken staken de leraren, nadat een collega met een pistool werd bedreigd door een gemaskerde jongen. Op de school, een van de 22 zogeheten probleemscholen van Brussel, worden regelmatig leraren bedreigd. Leraren van andere Brusselse scholen steunen de stakingsacties. Ze vinden dat de Franse gemeenschap onvoldoende geld uittrekt om les te geven op de probleemscholen, waar jongeren met leer- en opvoedingsproblemen worden samengebracht.