KPN vindt internationaal weer partner

KPN maakt vanmiddag een samenwerking bekend met een naar alle waarschijnlijkheid Amerikaans telecommunicatiebedrijf. De partner is waarschijnlijk niet het Amerikaanse Ameritech dat in het verleden interesse heeft getoond voor KPN. Het bleef vanmorgen onduidelijk of de samenwerking gepaard gaat met een uitwisseling of een overname van aandelen.

KPN heeft een nieuwe internationale partner nodig nadat eerder deze maand bekend werd dat de Europese alliantie Unisource waarin KPN participeert voor een groot deel zal worden verkocht aan een financiele instelling. Het Amerikaanse AT&T heeft al eerder de samenwerking met KPN gestaakt. Een mogelijke kandidaat voor een alliantie met KPN is de Brits-Amerikaanse combinatie van Cable & Wireless en Bell Atlantic. Cable & Wireless heeft eerder deze week bekend gemaakt dat het omgerekend twee miljard gulden wil investeren in een Europees telecommunicatienetwerk.

De combinatie MCI/Worldcom in het verleden eveneens genoemd als een partner voor KPN is evenals Ameritech niet in de race. De namen van de Amerikaanse snelgroeiende bedrijven Qwest en Level3 worden door een insiders genoemd, maar lijken onwaarschijnlijke kandidaten, omdat zij anders dan KPN zeer gespecialiseerd zijn.