Jozef

Jakob heeft twaalf zonen en Jozef is er een van. Het bijzondere aan Jozef is dat hij dromen kan uitleggen. Zijn broers verkopen hem als slaaf en Jozef komt aan het hof van de farao in Egypte terecht. Hoe het verder afloopt met Jozef is zo 22 nov om 14u30 in het Bijbels Museum te horen waar IKON-omroepster Dore Smit voorleest uit de kinderbijbel `Woord voor Woord`.

Tijdens het voorlezen zal het verhaal aan de hand van de 38 tekeningen over Jozef uit de collectie van Bert Bouman worden geillustreerd. Om 14u wordt er over de tentoonstelling `Alles werd helemaal nieuw`, tekeningen van illustrator Bert Bouman verteld.

*Dore Smit leest zo 22 nov om 14u30 het verhaal over Jozef uit de kinderbijbel voor in het Bijbels Museum, Herengracht 366, Amsterdam. Voorafgaand is er om 14u een korte introductie op de tentoonstelling `Alles werd helemaal nieuw' van illustrator Bert Bouman. Het voorlezen is gratis op vertoon van een geldige toegangskaart.