Haarhuis en Eltingh winnen eerste partij

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hebben hun eerste tennispartij bij het WK dubbel in het Amerikaanse Hartford gewonnen. Het Nederlandse duo was te sterk voor de Zuid-Afrikaan Ellis Ferreira en de Amerikaan Rick Leach: 6-4 en 6-4. Na een moeizaam begin, waarin ze zeven breekpunten ongedaan maakten, kwamen Haarhuis en Eltingh niet meer in problemen. Aan twee servicedoorbraken hadden ze genoeg.

Haarhuis en Eltingh lieten zich nauwelijks beinvloeden door de kille ambiance in de bijna lege ijshockeyhal, die plaats biedt aan 16.000 toeschouwers. De Amerikanen lopen niet warm voor een mannendubbel. `Tennis is een meidensport', stond op een spandoek geschreven. Haarhuis: “Dit is echt troosteloos.' Eltingh: “Publiek hoeft mij niet te motiveren. Ik heb aan de vlinders in mijn buik genoeg.'

Haarhuis en Eltingh spelen deze week voor de laatste keer samen. Eltingh neemt na dit toernooi afscheid van de tennissport. Haarhuis gaat voortaan dubbelen met de Amerikaanse routinier Patrick Galbraith. In Hartford zijn Haarhuis en Eltingh aan hun zesde WK begonnen. Ze debuteerden in 1993 met de wereldtitel.

Eltingh en Haarhuis spelen komende nacht tegen hun Australische rivalen Mark Woodforde en Todd Woodbridge. Zij verloren gisteren van de Fransen Delaitre en Santoro (6-7, 6-3 en 6-4). Door dit resultaat moeten de Woodies winnen van de Nederlanders.

Bij het vrouwentoernooi om de Masters in New York hebben Lindsay Davenport Monica Seles en Mary Pierce zich geplaatst voor de kwartfinales. De Amerikaanse Davenport versloeg de Francaise Sandrine Testud met 4-6, 7-6 en 6-0. De Amerikaanse Seles versloeg de Russin Anna Koernikova met 6-4 en 6-3. De Francaise Mary Pierce versloeg de Zuid-Afrikaanse Amanda Coetzer met 6-1 en 6-0.