Griekse premier bekogeld

Tijdens een herdenking van de opstand in 1973 van studenten tegen het toenmalige kolonelsbewind in Griekenland, hebben studenten van de polytechnische school in Athene eieren en tomaten gegooid naar de Griekse premier Simitis en minister van Onderwijs Arsenis. Lijfwachten van de premier vingen de meeste projectielen op met paraplus, de minister van Onderwijs kreeg de volle lading over zich heen. Bij het kantoor van de voormalige minister van politie Valirakis ontplofte een bom, gemaakt van drie butagastanks.

Niemand raakte bij de aanslag gewond. Bij de opstand in 1973 werden 37 mensen gedood door politieagenten en soldaten die tegen de rebellerende studenten werden ingezet. De herdenkingen leiden elk jaar opnieuw tot relletjes. De aanslag op het kantoor van de voormalige minister is opgeeist door anarchistische studenten.(AP)