Gelijkspel Griekenland tegen zwakke Albanezen

Griekenland heeft gisteren in groep 2 van de voorronde van het EK voetbal met 0-0 gelijkgespeeld tegen het veel zwakker geachte Albanie. Bij het beladen duel in Tirana vielen negen kaarten. Bij de Grieken speelde aanvaller Machlas van Vitesse de gehele wedstrijd. De Roemeense bondscoach Iordanescu van Griekenland mag vrezen voor zijn baan. De Griekse bond is woedend over zijn openlijke flirt met AEK Athene.

In groep 8 leed Ierland een 1-0 nederlaag bij Joegoslavie. Mijatovic maakte in Belgrado het enige doelpunt. Ierland blijft gedeeld groepsleider, met zes punten uit drie duels. Joegoslavie had nog geen kwalificatiewedstrijd gespeeld. In dezelfde groep behaalde Macedonie een 2-1 zege bij Malta. Het favoriete Kroatie kwam gisteren niet in actie.

In groep 6 behaalde Cyprus een 1-0 overwinning in San Marino. In groep 3 stelde Noord-Ierland teleur met een 2-2 gelijkspel tegen Moldavie. De Slowaakse scheidsrechter Hrinak stuurde de Moldavier Curtianu na 66 minuten van het veld. Twee minuten eerder had Noord-Ierland de achterstand omgebogen in een voorsprong.

Mede-organisator Belgie is nog lang niet klaar voor het Euro 2000. De Belgen speelden gisteren in een vriendschappelijk duel met 0-0 gelijk tegen het thuisspelende Luxemburg. In Salerno speelden Italie en Spanje met 2-2 gelijk. Aanvaller Inzaghi van Juventus scoorde twee keer voor de Italianen. Voor de Spanjaarden waren De Pedro en Raul Gonzalez succesvol. Engeland versloeg Tsjechie op Wembley met 2-0. Anderton en Merson waren de doelpuntenmakers.

Brazilie heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Rusland met 5-1 verslagen. De verzwakte Oost-Europeanen vormden in de Zuid-Amerikaanse hitte geen partij voor de vice-wereldkampioen. Bij de Brazilianen ontbraken Ronaldo en Romario. Hun vervangers Elber en Amoroso maakten grote indruk. Zij maakten vier van de vijf treffers.