Fiat investeert fors in India

Fiat zal voor het jaar 2000 1 miljard dollar (1,8 miljard gulden) investeren in de Indiase auto-industrie. De Italiaanse autofabrikant heeft daartoe een samenwerkingsakkoord ondertekent met de Unido, de VN-organisatie voor industriele ontwikkeling. Het is de eerste keer dat Unido een multinationale onderneming betrekt bij een industrieel ontwikkelingsproject. Doel van het akkoord is om Indiase bedrijven te assisteren bij de productie van onderdelen die voldoen aan internationale criteria.

Fiat had een industriele partner nodig om onderdelen te leveren en wereldwijde uitbreiding verder mogelijk te maken, zei Fiats vice-president Paolo Monferino gisteren. De autoproducent heeft al twee fabrieken in Kurla en Ranjangaon. Deze zijn goed voor de verkoop 400,000 auto's per jaar in India, ofwel een marktaandeel van 3 procent.