FESTIVAL INFORMATIE

PUBLIEKSSERVICE Voor meer informatie over programma, locaties en prijzen kunt u bellen met de Publieksservice van IDFA, = (020) 626 19 39. Met ingang van vrijdag 20 november 12.00 uur kunt u op dit nummer ook kaarten reserveren.

KAARTVERKOOP, RESERVEREN en INFORMATIE

Voor voorverkoop van kaarten, reserveren en informatie kunt u terecht in de Balie. De publieksbalie en de centrale kassa zijn op maandag 23 en dinsdag 24 november geopend van 12.00 tot 20.00 uur en van woensdag 25 november tot en met donderdag 3 december van 9.00 tot 20.30 uur. U kunt hier terecht voor alle informatie over het programma, eventuele wijzigingen, locaties voorverkoop en verkoop van passepartouts en festivalartikelen zoals catalogi, speldjes en posters.

Op de dag van de vertoning moeten (al dan niet gereserveerde) kaarten afgehaald worden bij de kassa's van het theater waar de film vertoond wordt. Het is dus niet mogelijk op de dag van vertoning uw kaarten af te halen bij de centrale kassa.

Kassa's City Theater en Filmmuseum

De kassa's van het City Theater en het Filmmuseum zijn vanaf donderdag 26 november een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling geopend. Hier kunnen alleen kaarten worden gekocht en worden reserveringen afgehaald voor films die op die dag draaien. Tevens zijn er 3-,5- en 10-rittenkaarten te koop (maar geen passepartouts). Reserveringen kunnen op de dag van vertoning tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de voorstelling alleen afgehaald worden bij de desbetreffende bioscoop.

Telefonisch reserveren

Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf vrijdag 20 november van 12.00 tot 20.00 uur via de IDFA-lijn: = (020) 626 19 39 (ook in het weekeinde). Vanaf woensdag 25 november kunt u telefonisch reserveren van 9.00 tot 20.30 uur. Het is niet mogelijk te reserveren op de dag van vertoning.

Belangrijk

Iedereen, dus ook pers, gasten- en passepartoutkaarthouders, moet in het bezit zijn van een geldig plaatsbewijs voor de te bezoeken voorstelling.

Iedereen die in het bezit is van een drie-, vijf- of tienrittenkaart moet alsnog een plaatsbewijs voor de voorstelling afhalen.

Passepartouts geven alleen toegang tot de reguliere voorstellingen en niet tot speciale evenementen zoals het seminar en de slotavond.

Reserveren op de dag zelf is niet mogelijk.

Gereserveerde kaarten moeten uiterlijk tot een half uur voor aanvang van de voorstelling zijn afgehaald.

Alleen een plaats wordt gereserveerd, geen stoelnummer.

Slechts een gedeelte van de plaatsen komt voor reservering in aanmerking, zodat op de dag van de voorstelling zelf over het algemeen nog kaarten beschikbaar zijn.

Kaartsoorten & prijzen

Losse kaart 12,50 gulden

Losse kaart voor films langer dan 135 minuten 16 gulden

5-rittenkaart 57,50 gulden

10-rittenkaart 105 gulden

Passepartout 190 gulden

Catalogus 20 gulden

Kortingen

Onder voorwaarden is aan de kassa tijdens IDFA korting te krijgen.

Studenten krijgen op vertoon van een geldige collegekaart een passepartout voor 130 gulden en een 3-rittenkaart voor 30 gulden.

CJP-houders krijgen op vertoon van hun CJP-pas een 3-rittenkaart voor 30 gulden.

Lezers van NRC Handelsblad kunnen een 10-rittenkaart voor 85 gulden kopen. Zie de bon in deze bijlage op pagina 7.

FESTIVALLOCATIES IN AMSTERDAM

Het International Documentary Festival Amsterdam wordt gehouden op de volgende plaatsen (zie ook kaartje):de Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 City Theater Kleine-Gartmanplantsoen 13-25 Filmmuseum, Vondelpark 3 Paradiso Weteringschans 6-8 Marriott Hotel, Stadhouderskade 12

IDFA'S DAGKRANT

Elke dag verschijnt IDFA's dagkrant met vraaggesprekken recensies en de meest recente programma-informatie.

Na het middaguur is het laatste nieuws vers van de pers op elke festivallocatie verkrijgbaar.

INTERNET

IDFA is met een eigen homepage te vinden op Internet: www.idfa.nl. Op IDFA's homepage is allerlei informatie te zien, zoals de volledige programmering, maar ook circa vijfentwintig fragmenten van competitiefilms. Tijdens het festival is er het dagelijks journaal van VPRO's Stardust te zien en de Dagkrant te lezen. E-mail adres: info@idfa.nl

IDFA'S DAGJOURNAAL

Dagelijks blikt VPRO's Stardust op Nederland 3 vooruit met een IDFA-dagjournaal. Bovendien vertoont de VPRO elke festivalnacht een documentaire die al eerder te zien is geweest tijdens IDFA.

GESPREK VAN DE DAG

Vragen staat vrij tijdens het Gesprek van de Dag in de NRC Handelsblad Zaal. Raymond van den Boogaard, Hans Beerekamp en Mark Duursma - alle drie (film)journalist van NRC Handelsblad - trakteren de IDFA-bezoeker dagelijks vanaf 17.30 uur een uur lang op live interviews met (inter)nationale filmmakers over opmerkelijke films.

Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

Shockumentaries, een discussie over ethiek en documentaires naar aanleiding van onder andere Kisangani diary van Hupert Sauper, Un crime a Abidjan van Mosco Boucault en Megacities van Michael Glawogger.

Recht en ethiek naar aanleiding van Mob Law van Paul Wilmshurst (VS/GB, 1998). In Mob Law wordt Oscar Goodman geportretteerd, een succesvolle advocaat die zijn praktijk voert in Las Vegas. Zijn clientele bestaat uit hoge mafiabazen. Wat vinden Nederlandse advocaten van de werkwijze van Goodman?

Claude Lanzmann regisseur van onder andere Shoah (1986), over zijn nieuwe film Un vivant qui passe, die net als twee andere geselecteerde films - Theresienstadt sieht aus wie ein Curort van Bernd Neuburger en Silence van Sylvie Bringas en Orly Yadin - handelt over de Holocaust.

SEMINAR

Op vrijdag 27 november wordt het seminar Re-/Creating Reality gehouden met als thema `dramatiseren in de documentairefilm'.

Verwacht worden makers als Joost Seelen en Bart van Esch. Het seminar staat onder leiding van Sonja de Leeuw (Film- en Televisiewetenschap Utrecht). Het wordt gehouden in de Balie van 10 tot 16 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de centrale festivalbalie voor 35 gulden en inclusief filmvertoningen voor 50 gulden.

VPRO-DAG

VPRO Sneak Preview. Tien uur lang documentaires, door de VPRO samengebracht in een programma op vrijdag 27 november.

Kaarten: 50 gulden.

CITROEN-NACHT

Citroen-nacht van de documentaire. Heeft plaats van 27 op 28 november in het City Theater. Een nacht met vijf IDFA-toppers en ter afsluiting voor de bezoekers een zaterdags ontbijt.

Kaarten 35 gulden.

NRC HANDELSBLAD DAG

Redacteuren van NRC Handelsblad selecteerden hun favoriete films uit de bijna tweehonderd IDFA documentaires. Filmvertoningen worden afgewisseld door gesprekken met regisseurs op zaterdag 28 november.

Kaarten: 60 gulden.

TWEE EXTRA DISCUSSIES

Op donderdag 26 november wordt in de Grote Zaal van de Balie een rondetafelgesprek gehouden over het Omroeptheater. Komt dit theater er en wat is de bedoeling er van? Het publiek wordt uitgenodigd mee te praten. De discussie wordt georganiseerd door de gezamenlijke publieke omroepen. Van 20.30 tot 22.00 uur.

Naar aanleiding van de film Maharajah Burger. Mad Cows, Holy Cows van Thomas Balmes (Frankrijk, 1998) wordt gediscussieerd over de invloed van de culturele achtergrond van een filmmaker op zijn werk en op zijn visie op documentaires uit andere culturen.

De discussie komt tot stand in samenwerking met het NCDO.

IN NIJMEGEN

IDFA geeft op de slotavond, donderdag 3 december, symbolisch het stokje door aan Nijmegen. Van 3 tot en met 6 december wordt daar voor de tweede keer een vervolg op IDFA gehouden. Na een feestelijke openingsavond zijn gedurende drie dagen de hoogtepunten van IDFA te zien in de drie zalen van Filmtheater Cinemarienburg.

Behalve vele film- en videopremieres zijn er diverse lezingen, publieksgesprekken met filmmakers en verschillende workshops. Er is een gratis brochure met het complete programma-overzicht verkrijgbaar. Voor meer informatie:

Cinemarienburg, = (024) 322 16 12.