Atelier

Soms zie je in een museum dingen waarvan je denkt `dat zou ik ook wel willen maken': mooie wolken, de rood-wit-blauw-gele vlakken van Mondriaan of misschien wel een mooie hoed uit de Modegalerij van het Haags Gemeentemuseum. Voor al die kinderen die nu het pas gerestaureerde Haags Gemeentemuseum bezoeken is een speciaal Museumatelier ingericht. In het midden staat een kleine tribune waar je boeken kunt lezen en met elkaar kan praten en natuurlijk zijn er ook tafels en krukken om aan te werken.

De bedoeling is dat je eerst zelf een kijkje in het museum neemt en dan een kaartje (f5 per uur) voor het inloopatelier koopt waar eerst een verhaal wordt verteld en daarna onder leiding van een museumjuf kan worden geschilderd, getekend, met textiel gewerkt etc.

*Inloopatelier in het Haags Gemeentemuseum, Stadhouders-laan 41, Den Haag op zo van 13-16u voor kinderen van 5-12 jaar.

Activiteiten voor de Kinderagenda kunt u sturen naar de Agendavan NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Roterdam.

Samenstelling: Tonny Schoemaker