YOUP'S TOSTI VARKEN-KAAS (1)

Na het zien van televisiebeelden van het afvoeren van miljoenen afgeslachte varkens was het wat hem betreft duidelijk: ,,Eigenlijk kun je als je eerlijk bent niks meer eten. Geen vlees en ook geen groente.

We zijn met totale gekte bezig.' Youp van 't Hek, die geen verkeerd varkensvlees meer eet al schiet er nog wel eens een plakje ham de tosti binnen, heeft zich voor het goede doel even over zijn weerzin tegen acties met bekende Nederlanders heengezet. Vanaf vandaag zet hij zich in voor de door J.J. Voskuil opgerichte stichting Varkens in Nood en volgt hij schrijver Koos van Zomeren op. Volgens Van 't Hek zal de overheid niet echt schrikken van de advertentie van de sympathisanten van deze stichting die o.a. een verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving van het varken wil. Er moet vooral bij de consument een mentaliteitsverandering worden bereikt.

Een recept voor een groentegerecht met kaas: Snijd het hart uit lofstronken en venkelknollen. Snijd de lof in repen en de venkel in plakken. Smoor de groente kort in een klont boter. De groente moet knapperig zijn. Sprenkel er wat balsamicoazijn op. Leg er plakjes nagelkaas op.

    • Anne Scheepmaker