Officieel akkoord over nieuwe opzet Europa Cup

De Europese voetbalfederatie (UEFA) en de Europese topclubs zijn gisteren in Madrid officieel tot overeenstemming gekomen over de handhaving van de Champions League. Het verwachte akkoord tussen veertien topclubs en de bond houdt in dat de clubs meer invloed op de Europese bekercompetitie krijgen.

De clubs stemden eerder al in met de voorstellen van de UEFA, waarin de Champions League vanaf volgend seizoen wordt uitgebreid van 24 naar 32 deelnemers. Voorts worden de andere twee Europa-Cuptoernooien, UEFA-cup en EC II, samengevoegd tot een nieuw toernooi. De clubs krijgen ook aanzienlijk meer geld. Over de verdeling van de tv-rechten moeten de partijen nog verder onderhandelen. Het plan van de clubs voor een onafhankelijke Superliga is nu van de baan. (Reuters)